Aktuellt om Coronapandemin

På denna sida kommer vi att lägga upp information som gäller hur Coronapandemin påverkar vår verksamhet.

I dagsläget påverkas inte vår verksamhet men om det blir några ändringar i verksamheten på grund av Coronapandemin så kommer det alltid att meddelas här på.

Har du frågor eller funderingar kring detta så använd vårt kontaktformulär.

2020-04-02 – från styrelsens sammanträde

Kära medlemmar!
Vi vet att det här verkar bli en väldigt annorlunda sommar, och styrelsen arbetar för att anpassa verksamheten till det rådande läget.
I dagsläget så kommer lägren bli av, och vi kommer fortlöpande att komma med mer information om vårt arbete och riktlinjer för sommarlägren.

2020-03-31 – Gripen har fortsatt öppet på tisdagar även i udda veckor

Nu kommer Henrik Rydin att ansvara för Gripens tisdagsverksamhet i udda veckor så länge som jag, Janne, måste hålla mig isolerad.

2020-03-23 – Gripen har stängt tisdag 24 mars

Jag, Janne, måste hålla mig isolerad enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer eftersom jag är över 70 år. Det innebär att jag tills vidare inte kan leda verksamheten på Gripen. Hittills har jag inte hittat någon ersättare, så därför har Gripen stängt i morgon, 24 mars. Hur det blir i fortsättningen vet vi inte, men Christian ansvarar för verksamheten i jämna veckor, så den kan förhoppningsvis fortsätta. Kanske kan vi hitta någon ledare som kan ta tisdagarna i udda veckor.

2020-03-20 – jobbardagen lördag 21 mars

På lördag så drar vi äntligen igång med vår verksamhet ute på Björkö. På grund av rådande omständigheter kommer här lite info om hur jobbardagen kommer att genomföras.

Vi kommer att köra samlingen på morgonen utomhus

Vi hälsar på varandra på avstånd.

Vi kommer att anpassa jobben så att vi jobbar i mindre grupper.

Vi kommer att köra utomhusjobb på arbetsdagen så som båtar, hus och bryggor.

Vi kommer att bjuda på korv med bröd som vi äter ute.

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, vill vi att du stannar hemma även om symtomen är lindriga. Men om du känner dig frisk ser vi gärna att du kommer ut och hjälper till att starta igång säsongen med oss!

2020-03-14 – allmän information

Just nu är många oroliga över Coronapandemin och situationen som råder i Sverige och resten av världen. Regeringen har nu tagit beslutet att inga evenemang eller publika möten med över 500 personer får hållas. Detta beslut gäller tills vidare.

Föreningen har inga evenemang eller publika möten med över 500 personer, vare sig i seglarskoleverksamheten eller i klubbverksamheten. Därför berörs inte vår verksamhet för tillfället av regeringens beslut. Vi får se hur det utvecklar sig framöver och föreningen kommer givetvis följa myndigheternas rekommendationer. Just nu kommer dock verksamheten att genomföras som planerat. Det som står näst på tur, förutom den löpande klubbverksamheten, är jobbardagen den 21 mars. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, så uppmanar vi dig att stanna hemma – även om symtomen är lindriga. Följ de allmänna råd som ges av Folkhälsomyndigheten, dem hittar du här.

Vi hoppas givetvis att våra medlemmar håller sig friska och att vi ses ute på Björkö eller på klubben under våren!

Jannice Ribberström ordförande i Västra Distriktets styrelse