Coronapandemin och sommarläger

Ej aktuell sida (denna gäller sommaren 2021)

Hela samhället påverkas nu av Coronapandemin, så också våra sommarläger.

Eftersom smittläget är fortsatt högt så ser det ut som att de restriktioner och begränsningar som finns kommer att gälla fram till och med den 30:e juni enligt tidigare regeringsbeslut.

Det som påverkar oss, är väl framförallt nedanstående, se urklippet från folkhälsomyndigheten:

—————————————————————————————————————————–

Föreningar inom idrott, kultur och fritid bör också enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

  • när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus
  • minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel
  • avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.

——————————————————————————————————————————-

Detta innebär att vi i dagsläget inte kan genomföra några läger, och detta gäller då till den 30:e juni.
Den 17:e maj senast, är det en ny presskonferens där nya restriktioner eller förändringar av de gällande restriktionerna kan komma. Sannolikheten att de som gäller nu kommer att lättas upp och börja gälla innan den 30 juni tror vi är osannolikt, med tanke på hur smittläget utvecklar sig just nu.

På grund av detta har styrelsen beslutat att genomföra en del förändringar av sommarprogrammet så att sommarens första läger börjar efter den 30:e juni. För mer info om exakta förändringar för de enskilda lägren, se fliken “Tider, priser och åldrar”

Styrelsen har också beslutat att avvakta med att skicka ut uttagningspapper via posten till slutet av maj. (efter det att presskonferensen den 17:e maj har genomförts.) Därför skickar vi just nu ut mail till alla som anmält sig med ett preliminärt uttagningsbesked. Har ni inte fått det mailet så hör av er via mail till Christian Spinicchia.

Vill du veta mer om vad som gäller i dagsläget så kolla vår sida om just Coronapandemin.