Lägertyper

Detta var vårt planerade utbud av sommarläger 2021.

Tyvärr tvingades vi göra en del ändringar på grund av Corona, men vår förhoppning är att kunna genomföra dessa läger sommaren 2022.

ÄVENTYRSLÄGER 1 VECKA Fören

Grillad korvLägret är till för de yngsta (från 9 år) som kanske aldrig varit på läger förut. Här blandas seglingen med mycket bad och lekar. All segling sker med ledare i båten och den viktigaste målsättningen är att du skall få god båtvana och att du skall tycka om segling. En del teori som sjövett och knopar blir det också under lägret.

ÄVENTYRSLÄGER 1 VECKA Styrbord/Babord

Klara certifikatDessa läger är avsedda för dig som aldrig seglat förut eller som testat lite men nu vill lära dig mer. Under dessa läger kommer vi mest att hålla på med segling. Det blir både praktisk och teoretisk seglingsträning, dessutom får du lära dig knopar, navigation m m. Det blir också en hel del annat, t ex badutflykter, lekar och tävlingar, kanske någon skattjakt. Under lägren ges möjlighet att ta vårt seglingscertifikat för den som uppfyller kraven. Detta brukar ta en till två somrar beroende på bl a förkunskaper. Dessa läger passar även dig som redan tagit vårt seglingscertifikat,
men tycker att du är väl ung för ett fortsättningsläger.

NYBÖRJAR-/FORTSÄTTNINGSÄVENTYR

Triss med SpinnakerLägret är till både för dig som är nybörjare och för dig som redan kan segla en del och som nu vill lära dig ännu mer. Seglingen anpassas till dina kunskaper så att du som är nybörjare får lära dig allt från början och du som redan kan segla får lära dig segla med spinnaker. Samtidigt blir det en hel del annat kul, badutflykter, lekar, tävlingar m m. Detta läger passar alltså för alla, från dig som aldrig seglat förut till dig som klarade seglingscertifikatet förra sommaren men inte kan komma på vårt fortsättningsläger i början av sommaren.

FORTSÄTTNINGSLÄGER 2 VECKOR

Windsurfing 1Detta läger är till för dig som redan kan segla och där krävs vårt seglingscertifikat. På lägret brukar vi segla med spinnaker och börja med windsurfing. Förutom all segling och surfing brukar vi hinna med en del badutflykter och annat kul också. Detta läger är alltså perfekt för dig som vill både segla och windsurfa i sommar och som redan har vårt seglingscertifikat.

FORTSÄTTNINGSLÄGER 3 VECKOR

OLYMPUS DIGITAL CAMERADetta läger är också till för dig som redan kan segla och där krävs vårt seglingscertifikat. Första två veckorna är gemensamma med det kortare Fortsättningslägret. Sista veckan anpassar vi verksamheten till vad deltagarna vill göra. Det kan vara att surfa eller segla mer, testa på kappsegling och mycket mer.

FORTSÄTTNINGSLÄGER 3:E VECKAN

Detta läger är till för dig som tidigare varit på något av våra fortsättningsläger och där krävs vårt seglingscertifikat. Denna vecka är gemensam med sista veckan på det längre Fortsättningslägret. Denna vecka anpassar vi verksamheten till vad deltagarna vill göra. Det kan vara att surfa eller segla mer, testa på kappsegling och mycket mer. Vill du bättra på seglingskunskaperna inför instruktörslägret men känner att de 2 längre fortsättningslägren blir för långa så kan denna vecka vara en bra kombination med instruktörslägret.

INSTRUKTÖRSLÄGER

Utbildning InstruktörslägerLägret är en förberedelse för dig som vill fortsätta hos oss som instruktör och ledare. Teori varvas med mycket praktisk segling. För detta läger krävs att du tidigare har varit med på minst ett fortsättningsläger eller motsvarande läger hos oss. Du skall också ha klarat vårt seglingscertifikat 2.

VIKTIGT
Nu är klubbarnas verksamhet i lokalen på Lundgatan 1 i full gång. Läs mer om just din klubb under menyn Klubbar.
Sommarens sista läger vid Boviks Seglarskola är slut. Ännu en fantastisk lägersommar är genomförd.
Men nu finns höstens lägerprogram här på hemsidan. Läs mer under menyn Läger.