Lägertyper för sommarläger

Här kan du läsa om utbudet nu i sommar.

ÄVENTYRSLÄGER 1 VECKA

Grillad korvLägret är till för de yngsta (från 9 år) som kanske aldrig varit på läger förut. Här blandas seglingen med mycket bad och lekar. All segling sker med ledare i båten och den viktigaste målsättningen är att du skall få god båtvana och att du skall tycka om segling. En del teori som sjövett och knopar blir det också under lägret.

ÄVENTYRSLÄGER 2 VECKOR

Klara certifikatDetta läger är avsett för dig som aldrig seglat förut eller som testat lite men nu vill lära dig mer. Under lägret kommer vi mest att hålla på med segling. Det blir både praktisk och teoretisk seglingsträning, dessutom får du lära dig knopar, navigation m m. Det blir också en hel del annat, t ex badutflykter, lekar och tävlingar, kanske någon skattjakt. Under lägret ges möjlighet att ta vårt seglingscertifikat för den som uppfyller kraven. Detta brukar ta en till två somrar beroende på bl a förkunskaper. Detta läger passar även dig som redan tagit vårt seglingscertifikat, men tycker att du är väl ung för vårt Nybörjar-/Fortsättningsäventyr.

NYBÖRJAR-/FORTSÄTTNINGSÄVENTYR

Triss med SpinnakerLägret är till både för dig som är nybörjare och för dig som redan kan segla en del och som nu vill lära dig ännu mer. Seglingen anpassas till dina kunskaper så att du som är nybörjare får lära dig allt från början och du som redan kan segla får lära dig segla med spinnaker. Samtidigt blir det en hel del annat kul, badutflykter, lekar, tävlingar m m. Detta läger passar alltså för alla, från dig som aldrig seglat förut till dig som klarade seglingscertifikatet förra sommaren.

 

INSTRUKTÖRSLÄGER

Utbildning InstruktörslägerLägret är en förberedelse för dig som vill fortsätta hos oss som instruktör och ledare. Teori varvas med mycket praktisk segling. För detta läger krävs att du tidigare har varit med på minst ett fortsättningsläger eller motsvarande läger hos oss. Du skall också ha klarat vårt seglingscertifikat 2.

VIKTIGT
Verksamheten i klubblokalen är i full gång för vårterminen.

Programmet för vårens och sommarens lägerverksamhet finns under menyn Läger.
NYHETER