Hitta till oss

lokalKlubblokalen
Hållplats Ingeborgsgatan, buss 60 mot Fredriksdal.
Hållplats Ingeborgsgatan, buss 60 mot Redbergsplatsen.

Från Centrum:
Gå på buss 60 mot Redbergsplatsen på t. ex. Brunnsparken eller Centralstationen.
Gå av på Ingeborgsgatan och titta på kartan.


Besöksadress:
Ungdomsförbundet Sveriges Flotta
Hörnet S:t Pauligatan 27 / Lundgatan 1

Telefon klubblokalen: 031 – 19 83 10

bovikkartaTill Björkö tar man sig med bil eller båt. Med bil på ca 45 minuter (inklusive resa med färjan) räknat från Göteborgs centrum. Åk mot Hisingen och vidare mot Öckerö och du kommer då till färjeläget Lilla Varholmen. Välj där filen mot Björkö och tag bilfärjan över Björköfjorden (ljus markering).

På Björkösidan följ vägen fram mot samhället ca 2,5 km. Tag till höger vid skylten “Bovik” och följ denna väg till en fyrvägskorsning, där du tar höger mot “Bovik” igen. Efter c:a 200 meter tar du vänster upp mot en brant backe.

Ovanför backen ser du en skylt som visar att obehörig motorfordons-trafik är förbjuden. Följ denna väg rakt fram. Efter ett par minuter kommer du till en V-korsning där asfalten tar slut. Välj höger där.

Strax därefter kommer du till “Klämman” där vägen är nedsprängd i berget. Efter backarna ner kommer du till en trevägskorsning. Välj höger. Efter några krökar har du en röd lada rakt fram. Om du kommer i samband med att läger börjar eller slutar får du inte köra närmare lägerplatsen eftersom det då blir för trångt med alla bilar. Parkera här om det finns plats, utanför vägen. Om inte – lasta ur packning här och fortsätt sedan vänster (och åter en gång vänster) tills du kommer till en plan där du kan parkera. Om du kommer annan tid – eller har tung last som inte går att bära längre sträckor – så ta till höger vid ladan så kommer du ända ner till anläggningen.

Vid de flesta korsningar är vägen skyltad “Bovik”.

OBS! Sista biten av vägen är privat och där finns en bom som ofta är låst. I samband med att vi påbörjar och avslutar aktiviteter försöker vi se till att den är upplåst. Om du skall till oss när bommen är låst så ring till lägeranläggningen för att få koden till låset. Om du låser upp måste du se till att bommen låses efter dig. Är den öppen när du kommer så lämna den öppen. Alla som har ärende till Boviks Seglarskola är behöriga att köra på vägen, detta gäller även större transporter.

Kommer du med båt kan du lägga till kort vid vår brygga. OBS. Endast små båtar kan lägga till vid den då det är en flytande brygga och kan skadas! Har du större båt kan du lägga till vid den större bryggan en liten bit från vår. Även här bara en kort stund.

Adress:
Boviks Seglarskola
Bovik 6
475 37  Bohus Björkö

Telefon lägergården: 031 – 96 16 47

VIKTIGT
Verksamheten i klubblokalen är i full gång för vårterminen.

Programmet för vårens och sommarens lägerverksamhet finns under menyn Läger.