Motorbåtar

Detta är våra motorbåtar

De motorbåtar vi har används främst som följebåtar för att övervaka seglingen. Men självklart är de viktiga även när vi skall transportera oss själva eller prylar vid utflykter m m. Vill du hjälpa till att sköta dessa båtar så hör av dig. Här följer en sammanställning av de motorbåtar vi har.

RIB-båten

RIB

Ny sommaren 2009 är vår RIB-båt av typen BRIG F330. Den kombinerar gummibåtens fördelar med stabiliteten hos en båt med fast skrov. Båten är speciellt bra om man skall gå nära en annan båt. Med 15 hkr motor är den minst lika snabb som följebåten.

Nya Följebåten

Följebåten

Denna båt är en Crescent 465 Trader från 2008. Den är något modifierad för att passa vår verksamhet. Motorn är en Yamaha 25 hkr 4-takt. Det är en mycket bra och stabil följebåt som man kan ta sig fram med snabbt och som orkar bogsera en eller flera andra båtar.
Gamla Följebåten – en Pioner

Pioner

Vår första riktiga följebåt, en Crescent från 1974, är nu såld och har byts mot en Pioner 15 med en modern 4-taktsmotor på 20 hkr. Det är ett riktigt lyft när vi har många båtar på vattnet och när vi har windsurfare ute. Vad båten sedan skall heta får vi väl se, just nu har den många namn.

VIKTIGT
Verksamheten i klubblokalen är i full gång för vårterminen.

Programmet för vårens och sommarens lägerverksamhet finns under menyn Läger.
NYHETER