Styrelsens sida uppdaterad

Nu är styrelsens sida uppdaterad efter sammanträdet 5 oktober.

Har du frågor eller synpunkter så hör gärna av dig via vårt kontaktformulär.

Postat i Nyheter

Björköafton 10 november

Fredag kväll den 10 november kommer vi att ha vår traditionella Björköafton i aulan på Nya Lundenskolan.

Ännu är inte programmet klart men självklart visar vi massor av bilder från sommarns läger.
Och självklart delar vi ut alla certifikat.
Boka därför denna kväll redan nu! Vi återkommer med mer information!

Postat i Nyheter

Håverud 11 november

Genom vårt informella samarbete med STV (Spår och Tåg i Väst) har vi fått en inbjudan till en resa till Håverud lördagen den 11 november. Där kan man självklart se akvedukten och det pågår en modelltågsmässa. Anmälan skall göras senast den 31 oktober.

Läs mer om resan här!

Postat i Nyheter

Telia har stängt lägertelefonen

I lördags fick jag, Janne, ett personligt SMS från Telia. Funktionen “Mitt favoritnummer” hade avslutats för att telefonnumret 031-96 16 47 inte längre var giltigt!

Då kollade jag att ringa till vår lägertelefon på just 031-96 16 47 och fick beskedet att numret upphört och att hänvisning saknas.

Vi har inte sagt upp vårt abonnemang och Telia har inte meddelat oss att numret upphört! Så vad sysslar Telia med? De verkar ha stängt av vår telefon utan orsak och utan att meddela oss som abonnent. Visst hade vi problem i somras då telefonen var ur funktion i drygt en månad, men det här känns inte alls bra!

Vi följer upp detta och återkommer när vi vet mer.

Postat i Nyheter

Hösten på läger och klubbar

Nu är vi inne i den första höstmånaden – men lite mer sommar blir det säkert i år!

För dig som gillar segling och Boviks Seglarskola finns det både läger och jobbardag i höst. Missa inte detta, ännu finns det platser kvar!

Och för dig som gillar modellbygge och spel – kolla in våra klubbar under menyn Klubbar. Verksamheten är i full gång nu i lokalen på Lundgatan 1!

Postat i Nyheter

Lägertelefonen lagad

En dryg månad efter att vi felanmält vår lägertelefon så påbörjades arbetet med reparation måndagen den 24 juli. Det blev klart samma dag så nu fungerar telefonen 031-96 16 47.

Tyvärr fordrades det en hel del samtal till Telia och tillslut kontakt med en chef hos dem för att arbetet med reparation överhuvudtaget skulle påbörjas.

Postat i Nyheter

Vårt kansli i sommar

Vårt ”kansli” är inte bemannat alla veckor i sommar.

Vårt ”kansli” finns i ett rum i distriktskonsulenten Jannes lägenhet. När han är på Björkö är alltså ”kansliet” obemannat. Får du inte svar på mail eller brev inom rimlig tid så ring gärna till vår lägergård, 031-96 16 47, och fråga efter Janne – eller någon annan ledare. Du kan också skicka SMS till 0705-58 17 61. SMS kollas vanligtvis varje kväll.

Vi hoppas att alla har förståelse för detta, men det beror helt enkelt på att vi inte har någon avlönad personal. Det skulle ju i så fall kraftigt höja våra lägeravgifter.

Postat i Nyheter

Ge oss personnummer!

Det här är verkligen något som vi hade hoppats att vi inte skulle behöva skriva.
Vi vill inte registrera de fyra sista siffrorna i personnumret och vi behöver dem inte för vår verksamhet.

Med ett undantag, Göteborgs Stad kräver dessa fyra sista siffror för att ge bidrag fr o m i år, 2017. Jag vet att många föreningar är tveksamma till detta. Det är också anmält till Datainspektionen, som bl a förbjudit Riksidrottsförbundet att kräva fullständigt personnummer.

Göteborgs Stad har därför gjort det “frivilligt”. Ingen behöver uppge fullständigt personnummer till föreningarna för att få vara med i verksamheten, men föreningarna får bara bidrag för de medlemmar som gör det!

Så läs gärna här hur vi behandlar personuppgifter. Och känns det OK för din del så gå vidare med aktuell länk.

Som det ser ut i dag skulle våra klubbar Göta Lejon och Gripen klara de krav som finns på aktiva medlemmar och aktiviteter. Men med tillägg av kravet på fullständigt personnummer är det tveksamt om de klarar kraven. Och rent krasst – blir det inga bidrag blir det heller ingen fortsatt klubbverksamhet på Lundgatan 1.

Om du av någon anledning inte vill uppge fullständigt personnummer så har vi definitivt förståelse för det. Men det skulle hjälpa oss i “kampen mot personnummer” om du använder vårt kontaktformulär och berättar varför. Här hittar du också en länk för att komplettera dina kontaktuppgifter utan att lämna fullständigt personnummer.

Postat i Nyheter

Styrelsens sida uppdaterad

Torsdagen den 18 maj hade Västra Distriktet sin distriktsstämma (årsmöte) och den nya styrelsen hade också ett konstituerande sammanträde.

Vår tidigare ordförande sedan en lång följd av år, Carl Gustav Fernlund, var tvungen att lämna styrelsen sedan EU-domstolen infört nya regler. Som svensk EU-domare får han inte vara ordförande i en ideell förening enligt dessa nya regler. Vi tackar honom för alla de år han varit ordförande, och han har lovat att hjälpa oss även i fortsättningen om det behövs.
Ny ordförande blev Jannice Ribberström, som tidigare var vice ordförande.
Vice ordförande blev i stället Sam Tornberg.

Vår sekreterare sedan flera år tillbaka, Malena Pipping Aronsson, har valt att ta en paus. Vi tackar henne för allt det hon gjort som sekreterare och önskar henne välkommen tillbaka.
Ny sekreterare blev Fredrik Lundberg.

Christian Spinnichia kämpar vidare som kassör.

Nya i styrelsen är Emilia Mattila, Björn Kype, Hannes Udén och Tomas Zeljko.

Sedan stadgarna ändrades i november förra året ingår inte längre distriktskonsulenten i styrelsen. Däremot har han/hon rätt att närvara vid styrelsens sammanträden.
Som konsulent fortsätter Janne Otterström.

Alla val var enhälliga.

Mer om styrelsen läser du här.

Postat i Nyheter

Personuppgifter

Som många av er redan vet så kräver Göteborgs Stad komplett personnummer för bidrag fr. o. m. i år. Vi har därför sammanställt lite uppgifter om hur vi behandlar personuppgifter i vårt nya medlemsregister i enlighet med bestämmelserna i Personuppgiftslagen.

På denna sida finns också länkar till formulär som kan användas för att godkänna att vi lagrar personuppgifterna och samtidigt komplettera med viktig information. Det är två olika formulär:
- Medlemmar under 18 år, skall fyllas i av målsman!
- Myndiga medlemmar.

På sikt kommer alla mail-utskick att gå från vårt nya medlemsregister, så vill du ha dessa utskick är det viktigt att aktuell mailadress finns där!
Vi kan också komma att skicka SMS med viktig information från detta register.

Så, är du osäker på om vi har all kontaktinformation i vårt nya medlemsregister – komplettera gärna informationen med det formulär som gäller dig/ditt barn.

Mer om detta kan du läsa här.

Postat i Nyheter